Trappen – en evighetsprocess :-)

Stålbalken monterades i juli efter att Dorotea mekaniska skurit till den och svetsat ihop den. Vi har under en längre tid kollat på olika trappmodeller och funderat på olika detaljer som skulle kunna vara snygga. Den är endast klarlackad för att behålla ett råare utseende.

 

Det har varit en långdragen process med denna trapptillverkning! Vi började med att besälla hem grus i olika färger, svart, vitt och porfyr (rött). Larry och Fredrik gjorde en testomgång med olika blandningar för att se vilket trappsteg som blev snyggast. Totalt blev det sju olika trappsteg som vi hade under en tid i vardsagsrummet för att sakta men säkert komma överens om vilken nyans på stegen vi skulle välja. Vi valde steget utan grus, mycket jobb för det perfekta trappsteget 😉 Det är Dorotea mekaniska som har tagit fram gjutformarna för trappstegen och Larry och Fredrik har i omgångar gjutit trappstegen som totalt är 12 stycken. I skrivande stund återstår tre trappsteg. Sedan ska samtliga trappsteg slipas och impregneras innan det är dags för montage.

Fredrik special – som kronan på verket! Vi sökte efter inspiration om vad som skulle kunna ge trappen ett lyft och Fredrik kom med förslag om att fälla in en kompass i vilplanet på trappen, alltså det största “trappsteget” i hörnet. Vi tänker placera en lampa på väggen ovanför som kommer lysa upp kompassen.

Dela inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *