Takstolar

takstolar

Här lyfter grabbarna upp den sista takstolen. Totalt består taket av tolv takstolar som har levererats från Kalix.

tak svart duk halva

Efter att takstolarna kommit på plats rullade vi ut underlagstaket vars syfte är att skydda isoleringen från eventuell kondens som bildas i luftspalten.

Dela inlägget:

2 kommentarer på “Takstolar

 1. Jonas

  Imponerande bygge! Jag ser att ni använder VarioFlex Extra som egentligen inte borde behöva en luftspalt mellan isolering och råspont (enligt produktblad). Vilka omständigheter gjorde att ni ändå valde at ha en luftspalt?

  Är det en synvilla eller sitter det dubbla takstolar/bjälkar på några ställen? 🙂

  Svara
 2. Sara Thyrell Inläggsförfattare

  Hej Jonas!

  Tack för din kommentar 🙂

  Det stämmer bra. Anledningen (som jag vill minnas) var att huset är beläget så långt norrut (kort sommarsäsong) samt att takfallen inte vetter mot söder/är exponerade för så mycket sol. Därför tog vi beslutet att ta det säkra före det osäkra och bygga med luftspalt. Men det hade såklart varit skönt att slippa ett moment på taket, det är en fin tanke med kompakta tak!

  Nej, du har helt rätt. Det sitter dubbla takstolar runt takfönstren dels för att kunna göra ett urtag i takstolarna mellan dom två fönstren som sitter bredvid varandra (för att få lite bättre “rymd” där) men även för att det bredare takfönstret ovan badrummet på loftet gjorde att spännvidden blev i längsta laget (ca 1400mm).

  Är du själv i “byggsvängen” eller? 🙂

  //Fredrik

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *