Kategoriarkiv: Inredning

Matbord

Vi har snickrat ett eget matbord av virket som vi fraktat från Ånge. Ett matbord som till sina mått är 260×100 cm och till skillnad från det tidigare matbordet är detta bredare vilket är bra då man är många. Matbordet har en fin vankant och är betsad i en mörk nyans.

Vi är så nöjda med bordet som matchar vår inredning och skönt med nya stolar som är lätta att torka av till skillnad mot för stolar med tyg på sittdelen.

Dela inlägget:

Vägghyllor

En gamal planka har fått grå färg med svartsprayade beslag. Så enkel och smidigt att göra själv.

Ytterligare en hylla på väggen placerad på väggen vid soffan. Beslagen har fyndats på loppis och en släktings gård.

Dela inlägget:

Storstugan

Vy över halva delen av storstugan där vi har en rymlig soffa med ett större soffbord i form av en kista. Som ni också ser så är kaminen barnsäkrad vilket den kommer fortsätta att vara under uthyrning, oavsett om det är barnfamiljer som kommer hyra av oss eller inte. Vi har så mycket ved kvar liggandes på tomten efter vi avverkade alla träd trots att vi eldar varje morgon och kväll under vintertid då vi är där, vi hoppas att vi får hjälp att elda upp klabbarna. Tv-möbeln har platssnickrats och tv’n har fått en inramning samt ett hyllplan.

En specialare som så mycket annat med det här bygget 🙂 Då vi valt att delat upp stugans ytor med en del vinklar så passar den här möbeln väl in i det temat.

Soffläge med massa ljus och Borgahällan skymtar fram utanför fönstren.

Dela inlägget:

Små detaljer gör hemmet

En fågelholk som firar 20-års jubileum, den snickrade jag i årskurs fem på träslöjden. Den enda eleven som gjorde en dubbeldäckare och det finns några specialfinesser för att kunna bo på båda planen. Holken har bott i mitt barndomshem i Bispgården, farmor och farfars stuga i Risbäck och nu hos oss i Borgafjäll. Fågelholken ägs numera av talgoxen Nisse som hittar på en del äventyr på fjället och det finns även en berättelse skriven om honom som små gäster kommer kunna ta del av. Sist vi var där la Nisse en tablettask i boet och Algot tycker det är spännande med Nisses “bus”.

Gamla rävsaxar pryder väggen längst med trappen. Dom har putsats och spraymålats svarta.

En liten vy från soffan och en typisk morgon i storstugan.

Dela inlägget:

Ledkryss och platsbyggd myshörna

Ledkryss pryder många fjällmiljöer och varför inte låta några flytta in på loftet…enkla att göra och målade med en mörkröd färg som bryter av den vita väggpanelen på ett kul sätt. Dessa också tillverakde av spillmaterial precis som bädden. Ramen på myshörnan är byggd av panel som vi har i sovrummen på bottenplan. Vi har länge klurat på vilken typ av möbel vi skulle kunna ha på denna yta med anledning av att taket är så brant och vi tycker att det här blev bästa lösningen som förhoppningsvis blir ett mysigt krypin men även kan användas som en extra sovbädd om det skulle behövas. Tanken är också att placera en TV på väggen.

Vi valde att göra en vinkel för att linjera med väggen där TV’n ska monteras.

Påsken i Borgafjäll bjöd på strålande väder och det gick att hålla till utomhus på verandan då dessa tillverkades.

Dela inlägget: