Golvvärme, armering och lite därtill

 

Bilen

Måndag den 3 augusti bar det av igen till Borga med ett minst sagt fullastat släp med trall till byggställningen som ska monteras upp innan stugan ska resas.

 

 

iPhone-2015.08.04-20.34.27.000

Väl på plats så började grabbarna att gräva ner varmvattenledningarna till respektive tappställe efter att all isolering kommit på sin plats.

golvvärme2

Här kan vi se att golvvärmeslingorna har kommit på plats. Cirka 450 meter slang fördelat på åtta slingor.

Armering

Efter att golvvärmen var färdig var det dax att dra igång med armering. Här syns en färdig armeringskorg till kantbalken. Den består av fyra stycken raka A-järn och K-järn (byglar) på 300 mm avstånd mellan varandra.

iPhone-2015.08.09-20.17.16.000

Här är halva plattan armerad med armeringskorgar i kantbalken och armeringsnät inne i plattan. Även sulorna under innerväggar och pelare är armerade. Denna Borgatripp blev lite uppdelad då det behövdes prylar från Cramo som skulle användas till armering och randisolering. Dessvärre fungerade dom sakerna inget vidare, vilket resulterade i en del ståtid och vissa saker förblev ogjorda. Men dom gjorde så gott det gick och på söndagen var det dags att avrunda då det fanns andra saker inbokade i våra kalendrar. 

 

Dela inlägget:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *